Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Milyen nyelvtudás szükséges a külföldi munkavállaláshoz?

Milyen nyelvtudás szükséges a külföldi munkavállaláshoz?

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi munkavállalás, nyelviskolánkba is egyre több diák érkezik, aki külföldi munkához szeretne idegen nyelvet tanulni.  De milyen nyelvtudás is szükséges a külföldi munkavállaláshoz? Illetve mennyi idő szükséges a felkészülésre?

Sokan úgy vélik, hogy nyelvtudás nélkül is bele lehet vágni a külföldi munkavállalásba, a célországban tervezik az idegen nyelv elsajátítását.  Azonban ez nem sok esetben következik be. Gondolj csak bele, ha olyan munkát vállalsz, amihez nem kell nyelvtudás, minimális nyelvtudás szükséges csak, nagy valószínűséggel a munkatársaid is hasonló nyelvi képességekkel bíró emberek lesznek. Ilyen közegben kevés esély van a nyelv elsajátítására, illetve ami ránk ragad is nagy valószínűséggel helytelen lesz. Illetve ezek a pozíciók általában 10-12 órás munkaidővel járnak, ez után fáradtan részt venni egy esti/hétvégi nyelvtanfolyamon nem lesz túl hatásos.

Célszerűbb itthon, legalább egy fél évet arra fordítani, hogy az alapvető kifejezéseket elsajátítsuk. Ha már elhatároztad, hogy kiköltözöl érdemes időt fordítani a felkészülésre a sikeresség érdekében. Sokan úgy gondolják, hogy 1-2 hónap alatt meg lehet tanulni nulláról egy idegen nyelvet. Illetve, hogy ez elég a külföldi munkavállaláshoz. Ez nem így van! A nyelvtudás nagyon fontos! Nem csak a munkához, hivatalos ügyek intézéséhez, beilleszkedéshez/barátkozáshoz, munkaszerződéshez… Vagy te bármit aláírsz? A nyelvtudás alatt természetesen nem felsőfokú nyelvvizsgát értek, hanem egy társalgási szintű nyelvtudást. Ha ismered az alapvető témák szókincsét, alapvető nyelvtani szerkezeteket, tudsz mesélni magadról, beszélni múltról, jövőről is, akkor már rendelkezel egy alappal, amire tudsz építkezni. Tehát a mindennapi életben való boldoguláshoz, és a sikeres külföldi munkavállaláshoz bizony kell a társalgási szintű idegen nyelvtudás. Vágj bele, Mi a Play Nyelviskolában minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk!

Ha további részleteket olvasnál speciális, kifejezetten külföldi munkára felkészítő oktatásunkról, kattints az alábbi linkre:

http://www.playnyelviskola.hu/kulfoldre-keszulok

Érdeklődni, jelentkezni pedig itt tudsz: http://www.playnyelviskola.hu/online-jelentkezes

 

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!