Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Külföldre készülök

Külföldi munka előtt mindenképp érdemes kitérőt tenni egy nyelviskolában. A jobb nyelvtudás, jobb munkát, jobb fizetést jelent. A nyelvismeret magabiztosabbá tesz, fontos, hogy „ne tudjanak eladni”, bizonyos helyzeteket meg tudj oldani – legyen az egy bankszámlanyitás, gyógyszervásárlás a patikában vagy útbaigazítás kérése.

A külföldi munkára való idegen nyelvi felkészítés teljesen más jellegű oktatást kíván, mint egy szimpla kezdő vagy haladó nyelvtanfolyam. Egy ilyen tanfolyamnak nem sok köze van hozzá, lássuk be. Elsősorban nem a nyelvtani szabályokat kell magolni természetesen. Akkor milyen felkészítés kell ahhoz, hogy külföldön boldogulj a nyelvtudásoddal?

Ilyen:

  • a mindennapi élethez szükséges dolgokra fókuszálunk
  • kinti beszédhelyzeteket, szituációkat gyakoroljuk (pályaudvaron, boltban, postán, orvosnál, telefonálás stb.)
  • alapvető társalgási szófordulatokat, kifejezéseket tanuljuk
  • célzott szakterület szakszavait sajátítjuk el (egészségügy, betegápolás, szakmunka stb.)
  • állásinterjúra készülünk
  • segítünk önéletrajzot írni
  • minden esetben személyre szabott az oktatás, az egyéni érdekeket szem előtt tartva állítjuk össze az óra anyagát
  • nincs fix időpont, nincs minimum óraszám, amit be kell fizetni, és ha épp közbejön a munkalehetőség, kidobtad a pénzt az ablakon. Ha már csak kevés időd van a kiutazásig, akkor is találunk módot, hogy felkészítsünk.
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!