Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Hogyan tanítunk

Hogyan tanítunk, hogyan telnek a tanórák? Mire számíthatsz egy nyelvórán?

  • Mindenek előtt nagyon jó hangulatban, egy finom forró csokit, teát, vizet vagy éppen cappuccinot kortyolgatva.
  • Beszédcentrikusan, nagyon sok kommunikációra esélyt adó feladattal, hiszen ezt legtöbbször csak nálunk/velünk gyakorolhatod.
  • Interaktívan: nem csak mi, tanárok magyarázunk. Egyrészt beszéltetünk, másrészt várjuk a kérdéseket, hozzászólásokat! Bármi nem világos, szólj, jelezd, kérdezz! Hidd el, nincs rossz kérdés!
  • Házi feladatot otthon javítjuk, nem húzzuk vele az értékes időt a tanórán.
  • Személyre szabottan, előzetes, ingyenes szintfelmérő alapján állítjuk össze, kifejezetten a Te igényed alapján.
  • Változatosan, több forrást és eszközt használunk fel, amivel nem csak meggyorsítjuk, hanem izgalmassá, érdekessé is tesszük a tanulást (többek közt: tankönyvek, tanulókártyák, magazinok, internet). 
  • Célorientáltan, de mindehhez Te is kellesz: mindig kikérdezzük a korábban tanultakat!
  • Cél #1: megszerettetni az adott nyelvet és annak tanulását!
  • Cél #2: úgy menj el a tanóra után, hogy hasznos volt itt lenni, sokat tanultál, sőt, a vidám, oldott hangulat miatt még jól is érezted magad!
  • Cél #3: a cél #1 és cél #2 következtében: szeress nálunk tanulni!
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!