Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Beszélni szeretnék

A nyelvtanulók többségének a legnagyobb félelme, ahol minden gátlás előjön: megszólalni idegen nyelven! Ami teljesen érthető! Hiszen hol, hogyan, kivel is gyakorolhatnánk a nyelvet? Pedig gyakorlás nélkül ez sajnos nem fog menni. Kell egy társ, egy partner, aki ösztönöz, példát mutat, korrigál, finomít, motivál és dicsér! Ez a társ lenne a Play Nyelviskola.

De mégis hogyan?

  • Idegen nyelvi környezetet biztosítunk, kizárólag az adott nyelvet használjuk az órán
  • Beszédcentrikus tananyagot állítunk össze: rengeteg szituációt, kommunikatív feladatot végzünk
  • Szókincset bővítünk
  • Kifejezéseket tanulunk, hogy árnyaltabban tudjuk kifejezni magunkat
  • Érdekes témákat dolgozunk fel,  hogy legyen miről beszélni
  • Nagyon sok tippet adunk, hogy az órákon kívül, hogy tudnád tovább fejleszteni a beszédkészségedet
  • Több forrást használunk (könyvek, tanulókártyák, internet), hogy színesek, változatosak legyenek a tanórák
  • Kíváncsiak vagyunk a tanítványainkra, meghallgatjuk őket, csupa fül vagyunk, ha beszélnek!
  • Buzdítjuk, bátorítjuk tanítványainkat, hogy merjenek beszélni! Ha hibáznak, az egyáltalán nem baj, sőt, javítjuk, tanulunk belőle, fejlődünk, haladunk egyre előre! És az jó!

Ezért is raktuk ki egyik fehértáblánk mellé:  ”mistakes are proof that you are trying”. Így van és mi a próbálkozást nagyon méltányoljuk!

Gyere hozzánk, beszélgessünk oldottan! Jelentkezz most online »

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!