Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Petőné Szekeres Lívia

Petőné Szekeres Lívia vagyok. Angoltanár, a Play Nyelviskola vezetője, két gyermek Édesanyja. Első osztályos korom óta angol specializációs osztályba jártam, a gimnáziumot a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában végeztem, majd a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészkarának angol szakán fejeztem be tanulmányaimat. Mindeközben a Kaposvári Egyetemen intézményi kommunikátor diplomát is szereztem, továbbá, az egyetem évei alatt a spanyol nyelvet is elsajátítottam, melyet igazán egy spanyolországi ösztöndíj keretében mélyítettem el. Már a tanulmányaim mellett elkezdtem tanítani, így lassan 20 éves tapasztalat áll a hátam mögött. Mindenem a tanítás! Feltölt, kikapcsol, energiát ad! Nagyon jó viszonyban vagyok a tanítványaimmal, fontosak nekem, a célom mindig az, hogy megszerettessem velük a nyelvet, a tanulást, örömmel járjanak a nyelvórákra és élvezzék az ott eltöltött időt. Alig 1 évesektől kezdve egészen nyugdíjas korú tanítványokat tanítottam már, mindegyik korosztállyal máshogy kell foglalkozni, de pont ez a szép benne.

Mióta kisgyermekeim megszülettek, igyekszem megismertetni velük az angol nyelvet is, úgy gondolom, hogy hatalmas kincset adhatunk gyermekünk kezébe a korai idegen nyelv átadásával. Pont ezért indítottuk el 10 éve baba- és ovisangol foglalkozásainkat a nyelviskolában. Őszintén hiszek abban, hogy ebben az életkorban könnyűszerrel és természetes úton sajátítják el a nyelvet és ezáltal olyan tudást ajándékozunk nekik, amit később sokkal nehezebben, fáradtságos munkával tudnak majd megszerezni.       

Szeretném és célom, hogy a mi nyelviskolánk különbözzön a többi nyelviskolától, mindenekelőtt hozzáállásban. Tanártársaimmal célorientáltan, mégis szívvel-lélekkel tanítunk, minden eszközzel azon vagyunk, hogy tanítványaink szeressenek tanulni, hozzánk járni – így a sikerélmény sem fog elmaradni. Egy olyan családias, baráti légkört teremtünk, ahova jó érzés megérkezni. 

Szeretettel várunk Téged is! 

Play Nyelviskola vezetője, angol- és spanyoltanár
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!