Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Külföldre készülök

Külföldi munka előtt mindenképp érdemes kitérőt tenni egy nyelviskolában. A jobb nyelvtudás, jobb munkát, jobb fizetést jelent. A nyelvismeret magabiztosabbá tesz, fontos, hogy „ne tudjanak eladni”, bizonyos helyzeteket meg tudj oldani – legyen az egy bankszámlanyitás, gyógyszervásárlás a patikában vagy útbaigazítás kérése.

A külföldi munkára való idegen nyelvi felkészítés teljesen más jellegű oktatást kíván, mint egy szimpla kezdő vagy haladó nyelvtanfolyam. Egy ilyen tanfolyamnak nem sok köze van hozzá, lássuk be. Elsősorban nem a nyelvtani szabályokat kell magolni természetesen. Akkor milyen felkészítés kell ahhoz, hogy külföldön boldogulj a nyelvtudásoddal?

Ilyen:

  • a mindennapi élethez szükséges dolgokra fókuszálunk
  • kinti beszédhelyzeteket, szituációkat gyakoroljuk (pályaudvaron, boltban, postán, orvosnál, telefonálás stb.)
  • alapvető társalgási szófordulatokat, kifejezéseket tanuljuk
  • célzott szakterület szakszavait sajátítjuk el (egészségügy, betegápolás, szakmunka stb.)
  • állásinterjúra készülünk
  • segítünk önéletrajzot írni
  • minden esetben személyre szabott az oktatás, az egyéni érdekeket szem előtt tartva állítjuk össze az óra anyagát
  • nincs fix időpont, nincs minimum óraszám, amit be kell fizetni, és ha épp közbejön a munkalehetőség, kidobtad a pénzt az ablakon. Ha már csak kevés időd van a kiutazásig, akkor is találunk módot, hogy felkészítsünk.
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.