Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Melyik nyelvvizsgát válasszam?

Minden nyelvvizsgára készülő diák azt kérdezi tőlem, melyik a legegyszerűbb nyelvvizsga, melyiket lehet a legkönnyebben megcsinálni. Nos, nyelvi szintben különbség nincs, mivel az összes nyelvvizsgának meg kell felelnie a KER (Közös Európai Referenciakeret) szintjeinek. Azonban személyre szabottan megtalálhatod a számodra megfelelő, legkönnyebb nyelvvizsgát.

A nyelvvizsga kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mi célból szeretnél nyelvvizsgázni: felvételihez, diplomához kell, munkahelyhez, külföldi munkához…stb. Utána kell nézni, az adott felsőoktatási intézmény, a munkáltató mit fogad el, külföldi munkánál célszerű a nemzetközileg elismert vizsgák közül válogatni.

Először is azt kell eldöntened, hogy az egynyelvű, vagy a kétnyelvű nyelvvizsgát válaszd. Az egynyelvű nyelvvizsga négy készséget mér: hallás utáni szövegértés, beszédkészség, olvasásértés, íráskészség. A kétnyelvű nyelvvizsgákon van fordítási feladat is. Tehát ha jól megy a fordítás, szép kerek mondatokat tudsz alkotni magyar nyelven is akkor a kétnyelvű nyelvvizsga a neked való.

Miután eldöntötted, hogy egy- vagy kétnyelvű nyelvvizsga, az egyes készségek feladataival kell megismerkedni. Természetesen az egyes nyelvvizsgákon más-más feladattípusok vannak, mindenkinek más megy jól, mást érez nehezebbnek/könnyebbnek. Mivel számtalan nyelvvizsga van, számtalan sok feladattípus is. Van aki kérdésekre szeret válaszolni, van aki a felelet választós feladattípusokat részesíti előnyben.  Ezért fontos, hogy pontosan fel legyen mérve, mely feladatok mennek jól, melyek gyengébben. Miután ez megtörtént érdemes a nyelvvizsga típus felkészítő könyvéből készülni.

Természetesen az a legfontosabb szempont, hogy a hozzád leginkább testhez álló nyelvvizsgát megtaláld, azonban ezen kívül még sok tényező közre játszik: pl.: az időpontok, hogy mikorra van szükséged a nyelvvizsgára, a nyelvvizsga ára…stb.

Tehát ha nyelvvizsgára van szükséged akkor gyere a Play Nyelviskolába! Segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb nyelvvizsgát, sőt még fel is készítünk rá!

Amennyiben érdekelne a dolog, kattints a következő linkre: http://www.playnyelviskola.hu/online-jelentkezes

Tovább olvashatsz a vizsgafelkészítés menetéről itt: http://www.playnyelviskola.hu/vizsgara-van-szuksegem

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!