Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Petőné Szekeres Lívia

Petőné Szekeres Lívia vagyok. Angoltanár, a Play Nyelviskola vezetője, két gyermek Édesanyja. Első osztályos korom óta angol specializációs osztályba jártam, a gimnáziumot a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában végeztem, majd a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészkarának angol szakán fejeztem be tanulmányaimat. Mindeközben a Kaposvári Egyetemen intézményi kommunikátor diplomát is szereztem, továbbá, az egyetem évei alatt a spanyol nyelvet is elsajátítottam, melyet igazán egy spanyolországi ösztöndíj keretében mélyítettem el. Már a tanulmányaim mellett elkezdtem tanítani, így lassan 15 éves tapasztalat áll a hátam mögött. Mindenem a tanítás! Feltölt, kikapcsol, energiát ad! Nagyon jó viszonyban vagyok a tanítványaimmal, fontosak nekem, a célom mindig az, hogy megszerettessem velük a nyelvet, a tanulást, örömmel járjanak a nyelvórákra és élvezzék az ott eltöltött időt. Alig 1 évesektől kezdve egészen nyugdíjas korú tanítványokat tanítottam már, mindegyik korosztállyal máshogy kell foglalkozni, de pont ez a szép benne.

Mióta kisgyermekeim megszülettek, igyekszem megismertetni velük az angol nyelvet is, úgy gondolom, hogy hatalmas kincset adhatunk gyermekünk kezébe a korai idegen nyelv átadásával. Pont ezért indítottuk el 3 éve baba- és ovisangol foglalkozásainkat a nyelviskolában. Őszintén hiszek abban, hogy ebben az életkorban könnyűszerrel és természetes úton sajátítják el a nyelvet és ezáltal olyan tudást ajándékozunk nekik, amit később sokkal nehezebben, fáradtságos munkával tudnak majd megszerezni.       

Szeretném és célom, hogy a mi nyelviskolánk különbözzön a többi nyelviskolától, mindenekelőtt hozzáállásban. Tanártársaimmal célorientáltan, mégis szívvel-lélekkel tanítunk, minden eszközzel azon vagyunk, hogy tanítványaink szeressenek tanulni, hozzánk járni – így a sikerélmény sem fog elmaradni. Egy olyan családias, baráti légkört teremtünk, ahova jó érzés megérkezni. 

Szeretettel várunk Téged is! 

Play Nyelviskola vezetője, angol- és spanyoltanár
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.