Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Hogyan tanítunk

Hogyan tanítunk, hogyan telnek a tanórák? Mire számíthatsz egy nyelvórán?

  • Mindenek előtt nagyon jó hangulatban, egy finom forró csokit, teát, vizet vagy éppen cappuccinot kortyolgatva.
  • Beszédcentrikusan, nagyon sok kommunikációra esélyt adó feladattal, hiszen ezt legtöbbször csak nálunk/velünk gyakorolhatod.
  • Interaktívan: nem csak mi, tanárok magyarázunk. Egyrészt beszéltetünk, másrészt várjuk a kérdéseket, hozzászólásokat! Bármi nem világos, szólj, jelezd, kérdezz! Hidd el, nincs rossz kérdés!
  • Házi feladatot otthon javítjuk, nem húzzuk vele az értékes időt a tanórán.
  • Személyre szabottan, előzetes, ingyenes szintfelmérő alapján állítjuk össze, kifejezetten a Te igényed alapján.
  • Változatosan, több forrást és eszközt használunk fel, amivel nem csak meggyorsítjuk, hanem izgalmassá, érdekessé is tesszük a tanulást (többek közt: tankönyvek, tanulókártyák, magazinok, internet). 
  • Célorientáltan, de mindehhez Te is kellesz: mindig kikérdezzük a korábban tanultakat!
  • Cél #1: megszerettetni az adott nyelvet és annak tanulását!
  • Cél #2: úgy menj el a tanóra után, hogy hasznos volt itt lenni, sokat tanultál, sőt, a vidám, oldott hangulat miatt még jól is érezted magad!
  • Cél #3: a cél #1 és cél #2 következtében: szeress nálunk tanulni!
 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.