Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Hírek

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.

03/03

Minden nyelvvizsgára készülő diák azt kérdezi tőlem, melyik a legegyszerűbb nyelvvizsga, melyiket lehet a legkönnyebben megcsinálni. Nos, ez egyénenként különbözhet. Nézzük, hogy is van ez.

02/15

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi munkavállalás, nyelviskolánkba is egyre több diák érkezik, aki külföldi munkához szeretne idegen nyelvet tanulni.  De milyen nyelvtudás is szükséges a külföldi munkavállaláshoz? Illetve mennyi idő szükséges a felkészülésre?

02/04

Nyelvtanárként szinte minden nap szembesülök vele, hogy mennyire tartanak a diákok a hallott szövegértéstől. Ha Te is így érzel, most segítünk 3+1 hasznos tippel, melyekkel gyorsan fejlesztheted magad.

11/01

Novembertől változnak a nyelvvizsgák. Ezentúl mire számíthatnak a jelentkezők?  Könnyebb vagy nehezebb lesz sikeres vizsgát tenni? Mik az előnyök és mik a hátrányok?  Összefoglaltuk nektek. 

05/26

Kötetlen, könnyed beszélgetés egy adott témáról, mintha egy baráti összejövetelen lennél.

05/10

Nyelvtanulásban mi a magyarok gyengéje? Milyennek kellene lennünk, hogy jobbak legyünk? A cikkből kiderül.

12/04

Mi lehet a hátulütője, ha az otthonába jársz egy magántanárhoz? Összefoglalva: nagyon bizonytalan az egész! A tanár tudása, hozzáállása, a környezet, az anyag és maga a tanár személye! 

12/04

Idegen nyelven filmet nézni nagyon hasznos, bár sokan számos dologtól tartanak ezzel kapcsolatban. Nézzünk párat ezek közül!