Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Beszélni szeretnék

A nyelvtanulók többségének a legnagyobb félelme, ahol minden gátlás előjön: megszólalni idegen nyelven! Ami teljesen érthető! Hiszen hol, hogyan, kivel is gyakorolhatnánk a nyelvet? Pedig gyakorlás nélkül ez sajnos nem fog menni. Kell egy társ, egy partner, aki ösztönöz, példát mutat, korrigál, finomít, motivál és dicsér! Ez a társ lenne a Play Nyelviskola.

De mégis hogyan?

  • Idegen nyelvi környezetet biztosítunk, kizárólag az adott nyelvet használjuk az órán
  • Beszédcentrikus tananyagot állítunk össze: rengeteg szituációt, kommunikatív feladatot végzünk
  • Szókincset bővítünk
  • Kifejezéseket tanulunk, hogy árnyaltabban tudjuk kifejezni magunkat
  • Érdekes témákat dolgozunk fel,  hogy legyen miről beszélni
  • Nagyon sok tippet adunk, hogy az órákon kívül, hogy tudnád tovább fejleszteni a beszédkészségedet
  • Több forrást használunk (könyvek, tanulókártyák, internet), hogy színesek, változatosak legyenek a tanórák
  • Kíváncsiak vagyunk a tanítványainkra, meghallgatjuk őket, csupa fül vagyunk, ha beszélnek!
  • Buzdítjuk, bátorítjuk tanítványainkat, hogy merjenek beszélni! Ha hibáznak, az egyáltalán nem baj, sőt, javítjuk, tanulunk belőle, fejlődünk, haladunk egyre előre! És az jó!

Ezért is raktuk ki egyik fehértáblánk mellé:  ”mistakes are proof that you are trying”. Így van és mi a próbálkozást nagyon méltányoljuk!

Gyere hozzánk, beszélgessünk oldottan! Jelentkezz most online »

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.