Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Milyen könyvből érdemes idegen nyelvet tanulni?

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó.

A legfontosabb, hogy a nyelvtanulónak az aktuális nyelvtudásának szintjéhez legyen a könyv kiválasztva. Hisz olyan könyvből jó tanulni amely a tudásunknak megfelelő, feladatokat tudunk megoldani benne, illetve mindig tanulunk valami újat belőle. Amennyiben a könyv, amelyből tanulunk túl könnyű (természetesen sikerélményt okoz a nyelvtanulónak) fejlődést nem eredményez. Ha a könyv túl nehéz elveszi a nyelvtanuló kedvét az idegen nyelvtanulástól.

Egy másik fontos szempont a tanuló életkora. Hisz más-más életszakaszban nem ugyanaz kelti fel a tanulók figyelmét. Természetesen nagyjából minden nyelvvizsgához/érettségihez ugyanazok a témakörök kellenek, viszont módszertanilag sok különböző könyvet lehet találni.

Könyvválasztáskor természetesen a célt is figyelembe kell venni. Mi a nyelvtanuló célja? Szakmai nyelvvizsga , külföldi munkavállalás, nyelvvizsga…stb.

Azt a tévhitet azonban szeretném eloszlatni, hogy egyetlen nyelvkönyvből meg lehet tanulni idegen nyelven. Egy könyv alapnak mindig jó, azonban emellé kiegészítő anyagok (pl. újságcikk, szóbeli feladatok, nyelvtani kiegészítő feladatok) mindig kellenek. Érdemes nyelvtanárhoz fordulni, nem egyedül 1 könyvből belevágni a nyelvtanulásba. Hisz egy képzett nyelvtanár könyvek tömkelegéből tudja összeszedni a szükséges tananyagot. Gyere el a Play Nyelviskolába, ahol ingyenes szintfelmérő alapján megtudhatod, hol is áll a nyelvtudásod, ezek után segítünk elérni a célodat.

Szeretnék egy ingyenes szintfelmérőre elmenni: http://www.playnyelviskola.hu/online-jelentkezes

 

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

04/26

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó. Nézzük mi alapján vásároljatok a könyvesboltban.

04/11

Bizony nyelvvizsgán tisztában kell lenni a célország szokásaival, hagyományaival. Most kaptok egy kis összeállítást, hogy más nemzetek hogyan ünnepelnek húsvétkor.

03/30

Nyelviskolánkban egyre többet találkozunk olyan diákkal, aki nem mer megszólalni idegen nyelven. Ismeri a nyelvtant, rendelkezikszókinccsel, mégsem megy a beszéd. Íme pár tanács, hogy magabiztosabb beszélő legyél. 

03/20

Az idegen nyelv tanulás/tudás folyamatos dolog. Nem tudod, hogy állj neki önállóan a gyakorlásnak, ha elfogy a házi feladat? Tippeket adunk, hogy hogyan legyél sikeres a nyelvtanulásban.

03/03

Minden nyelvvizsgára készülő diák azt kérdezi tőlem, melyik a legegyszerűbb nyelvvizsga, melyiket lehet a legkönnyebben megcsinálni. Nos, ez egyénenként különbözhet. Nézzük, hogy is van ez.

02/15

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi munkavállalás, nyelviskolánkba is egyre több diák érkezik, aki külföldi munkához szeretne idegen nyelvet tanulni.  De milyen nyelvtudás is szükséges a külföldi munkavállaláshoz? Illetve mennyi idő szükséges a felkészülésre?