Play angol nyelvű társalgási klub, Pécs

Milyen könyvből érdemes idegen nyelvet tanulni?

Nyelvtanárként szinte mindennapos kérdés a diákoktól. Megválaszolni azonban nem olyan egyszerű, hisz sok fontos szempontot figyelembe kell vennünk, ha könyvválasztásról van szó.

A legfontosabb, hogy a nyelvtanulónak az aktuális nyelvtudásának szintjéhez legyen a könyv kiválasztva. Hisz olyan könyvből jó tanulni amely a tudásunknak megfelelő, feladatokat tudunk megoldani benne, illetve mindig tanulunk valami újat belőle. Amennyiben a könyv, amelyből tanulunk túl könnyű (természetesen sikerélményt okoz a nyelvtanulónak) fejlődést nem eredményez. Ha a könyv túl nehéz elveszi a nyelvtanuló kedvét az idegen nyelvtanulástól.

Egy másik fontos szempont a tanuló életkora. Hisz más-más életszakaszban nem ugyanaz kelti fel a tanulók figyelmét. Természetesen nagyjából minden nyelvvizsgához/érettségihez ugyanazok a témakörök kellenek, viszont módszertanilag sok különböző könyvet lehet találni.

Könyvválasztáskor természetesen a célt is figyelembe kell venni. Mi a nyelvtanuló célja? Szakmai nyelvvizsga , külföldi munkavállalás, nyelvvizsga…stb.

Azt a tévhitet azonban szeretném eloszlatni, hogy egyetlen nyelvkönyvből meg lehet tanulni idegen nyelven. Egy könyv alapnak mindig jó, azonban emellé kiegészítő anyagok (pl. újságcikk, szóbeli feladatok, nyelvtani kiegészítő feladatok) mindig kellenek. Érdemes nyelvtanárhoz fordulni, nem egyedül 1 könyvből belevágni a nyelvtanulásba. Hisz egy képzett nyelvtanár könyvek tömkelegéből tudja összeszedni a szükséges tananyagot. Gyere el a Play Nyelviskolába, ahol ingyenes szintfelmérő alapján megtudhatod, hol is áll a nyelvtudásod, ezek után segítünk elérni a célodat.

Szeretnék egy ingyenes szintfelmérőre elmenni: http://www.playnyelviskola.hu/online-jelentkezes

 

 

Legfrissebb blog bejegyzéseink

07/13

A beszédkészség fejlesztés az egyik legnehezebb dolog, mivel a legjobban akkor tudja az ember magasabb szintre emelni, hogy ha van, aki kijavítja és segíti a fejlődésben. De mi van akkor, ha valakinek nincs beszéd partnere?

07/03

Ezt az 5 hibát szinte minden nyelvtanuló elköveti a tanulás során. Te NE tedd!!

06/10

Sokan úgy érezzük, hogy feleslegesen vágunk bele az idegennyelv tanulásba, mert azt gondoljuk, hogy nincs elég jó nyelvérzékünk az elsajátításához. Valóban csak az lehet ügyes, akinek jó a nyelvérzéke? Cikkünkből kiderül.

 

05/22

„Én utálok magolni!”. Általában a szótanulásról mindenkinek a magolás, memorizálás jut eszébe, pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat eltöltenünk azzal, hogy a fejünkbe véssük az új szavakat. Az egyszerű és gyors szótanulásnak is megvannak a stratégiái. A továbbiakban ezekről olvashattok kicsit bővebben.

09/10

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon felnőtt vagy idősebb korban is érdemes-e elkezdeni egy új nyelv tanulását. A válasz mindkét esetben egyértelműen: igen! Meg is mutatjuk hogyan!

05/31

Mikor vágjatok bele az olvasásba idegen nyelven? Milyen kínálatból tudtok választani? És miben segít nektek, ha idegen nyelven olvastok? Mindenre fény derül a cikkünkből!